Támogatói ajánlat

Balassagyarmati Vasútmodellező Klub

 


A Vasútmodellező Klub 2011. év elején alakult meg és kétheti rendszerességgel a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ ad helyet a foglalkozásoknak. A tagok közül többen rendelkeznek kisebb-nagyobb tapasztalattal a modellezés területén. A klub céljaként fogalmazta meg, hogy a vasútmodellezés iránt érdeklődők részére lehetőséget biztosít a modellezés alapjainak elsajátítására. A résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a terepasztal domborzatának, épületeinek, vasúti pályáinak, modellek megtervezéséhez, létrehozásához, építéséhez, javításához, fejlesztéséhez, működtetéséhez. A tagok mechanikai, technológiai, vezérléstechnikai ismereteket szerezhetnek, melyeket a gyakorlatban meg is valósítanak.

Ahhoz, hogy a fentebb vázolt célok megvalósíthatók legyenek és a tagok az elméleti ismereteken túl gyakorlati tapasztalatokra is szert tehessenek, a klub elhatározta egy úgynevezett „központi terepasztal” megépítését, mely modul rendszerű, igazodik a nemzetközi szabványhoz, így a továbbiakban bővíthető, fejleszthető.

A tervek szerint minden év január 29-hez, a Civitas Fortissima ünnephez kötődően kerül megrendezésre a vasútmodell kiállítás Balassagyarmaton, a művelődési központ és a klub szervezésében. Az első kiállítást 2012-re szervezzük és az elképzelések szerint egy-két épület, a vágányzat és a vezérlés már készen lesz –a modellek már fognak közlekedni–, de érdekességként már érdeklődésre tarthat számot. A kiállításon persze nemcsak a helyiek állítanának ki, hanem az országban vasútmodellezéssel foglalkozó klubok is meghívást kapnának. A balassagyarmati részvételen túl, a lehetőségekhez mérten más kiállításokon, rendezvényeken való megmutatkozás is a tervek között szerepel. A kiállítások alkalmával a tagok saját otthoni asztalukat is bemutathatják, illetve csatlakoztatni tudják a klub asztalához.

Az induló „központi terepasztal” megépítésének anyagköltsége kb. 500.000,-Ft, mely anyagi fedezet előteremtéséhez a Vasútmodellező Klub partnert keres. Amennyiben a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll, akkor meg tudjuk valósítani a klub céljait.

Partnerünk részére –a támogatásért cserében– különböző reklám lehetőségeket tudunk biztosítani a marketing eszközök területén, melyek a teljesség igénye nélkül a következők:

 • a klub nevében való szereplés;
 • plakátokon,
 • weboldalon,
 • levelezésen való szerepelés;
 • a támogató épületének megjelenítése az asztalon;
 • vasúti jármű a támogató nevének feliratával;
 • a támogató rendezvényein az asztal bemutatása;
 • helyi médiában való megjelenés a klub életének meghatározó pillanatairól (Gyarmati TV, Ipoly TV, Gyarmati Hírek, Nógrád Megyei Hírlap, BgyInfo).

Természetesen partnerünk részére az előzőektől eltérő, egyéb kreatív megoldások is elképzelhetők a reklámlehetőségek területén.

Az előbb felsorolt lehetőségek hatását erősíti, hogy a vasútmodellezés sokak számára vidám és boldog gyermekkori emlékeket, élményeket ébreszt. Így a klub által létrehozandó esztétikailag és műszakilag színvonalas és értékes produktum hozzá tud járulni cégük imázsának pozitív alakulásához, elismertségének növeléséhez.
Kérjük, legyen partnerünk, hogy terveinket megvalósíthassuk. Várjuk mielőbbi visszajelzését ajánlatunkra.

 

Balassagyarmat, 2011. április 21.

 

Tisztelettel:
Cserni Mihály
klubvezető

 

Elérhetőségeink:

Címünk: Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem útja 50.
Telefon: +36 30 229-23-69
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

A „központi terepasztal” rövid technikai jellemzői:

 • témája a Balassagyarmat vasútállomását mutatja be a II. vasúti korszaknak (1921-1946 között) megfelelően
 • H0-ás (M 1:87) méretarány
 • 1930-as évek állapotát modellezi
 • vezérlés szempontjából analóg és digitális üzemmód is lehetséges lesz
 • a következő épületek, műtárgyak lesznek modellezve: vágányzat, felvételi (állomás, 1930-as évek) épület, lámpa kamra, oktató épület, szertár épület, „A” és „B” oldali fűtőház (mozdonyszín), áruraktár, osztálymérnökségi épület, 1. és 2. váltó őrhely („bakterház”), gyalogos felüljáró, megállapodás esetén a támogató kérésének megvalósítása.

 

A „központi terepasztal” költségvetése:

 

Sínek, váltók 200 000 Ft
Váltóvezérlők 50 000 Ft
Modulok faanyaga 100 000 Ft
Modulok lába 60 000 Ft
Parafa 25 000 Ft
Kiegészítők (polisztirol, ragasztó, stb.) 100 000 Ft

 

Felvételi épület az 1930-as évek végén

 

Balassagyarmat vasútállomásának tervrajza az 1930-as évekből


 

 

A „központi terepasztal” tervrajza

 

 

Letöltések

Keresés

Szavazás

Szeretnéd megnyerni a tombola fődíjat, a terepasztalt?
 

Ki van itt?

Oldalainkat 8 vendég böngészi